فشار خون در دوره سالمندی

khc
ضروریست سالمندان گرامی جهت کنترل فشارخون به صورت ماهیانه به پایگاه سلامت ،سه ماه یکباربه پزشک عمومی وسالانه به متخصص مربوطه مراجعه نمایند.
فشارخون بالا یکی از بیماری‌هایی است که در بین سالمندان به‌شدت رایج بوده و افراد زیادی را درگیر خودکرده است. ما در این اینجا برخی از نکات مربوط به این بیماری را برای شما بازگومی کنیم تا با رعایت آن‌ها افراد کم‌تری به این بیماری دچار شوند.
چه کسانی به فشار مبتلا می‌شوند؟
بیماری فشارخون بالا در افراد سالمند بسیار رایج است به صورتی که تقریباً ۲۵ درصد این افراد به این بیماری  مبتلا هستند. همچنین در سنین جوانی و میان‌سالی این بیماری رایج است اما بیشتر در آقایان قابل‌مشاهده خواهد بود. هرچه سن افراد بیشتر می‌شود خطر ابتلا به بیماری فشارخون نیز افزایش پیدا خواهدکرد.

عوامل مؤثر در فشار

سن: بیماری فشارخون با افزایش سن رابطه‌ای مستقیم داشته و افراد در سنین بالاتر بیشتر به این بیماری دچار خواهند شد.
عوامل ژنتیکی: طبق آزمایش‌های انجام‌شده توسط دانشمندان بر روی ژنتیک افراد این نتیجه به اثبات رسید که فشارخون از طریق ژن قابل‌انتقال است و دسته‌ای از افراد هستند که این بیماری را به ارث دارند.
نژاد: نژاد یکی دیگر از مواردی است که در بیماری فشارخون مؤثر و معمولاً افراد سفیدپوست، هندی و اروپایی به این بیماری دچار هستند.
عوامل محیطی: عوامل زیادی همچون مصرف نمک زیاد، چاقی، استرس در بیماری فشارخون دخالت دارند.
بیماری‌های کلیوی: تجمع آب و نمک در بدن باعث بالا رفتن فشارخون خواهد شد که این تجمع به دلیل بیماری‌های کلیوی رخ خواهد داد.
دلیل کنترل فشار بالا
هنگامی که فشار در افراد بالا می‌رود نارسایی قلبی افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین در بروز بیماری‌های دیگری همچون عروق شبکیه چشم، سکته مغزی و حمله قلبی مؤثر است. پس پیشگیری از افزایش این بیماری بسیار مؤثرتر است تا درمان آن..
درمان فشار بالا
درمان این بیماری در افراد به این معنی است که فشار در افراد معمولی به کمتر از ۹۰/۱۴۰ و در افراد مبتلابه دیابت و بیماری‌های کلیوی به ۸۵/۱۳۰ برسد. برای درمان فشارخون بالا نکات متعددی وجود دارد که رعایت آن‌ها باعث می‌شود افراد کمتری به این بیماری مبتلا شده و از این بیماری در امان باشند.:
کشیدن سیگار را تا حد امکان کاهش داده تا در پی آن آسیب عروقی کمتر شود.
رژیم غذایی و ورزش را به‌منظور کاهش وزن خود در نظر بگیرید.
از غذاهایی که دارای شوری بالا بوده خودداری کرده و مصرف نمک را به حداقل برسانید.
مصرف آب سالم و گوارا در طول روز را افزایش دهید.
مصرف قند و شکر و مواد تهیه‌شده از آن‌ها مانند انواع نوشابه‌ها، مربا، ژله، شکلات، کیک‌ها و … را محدود یا حذف کنید.
تا حد امکان غذا را جویده و سعی کنید آن را در محیطی به‌دوراز استرس میل کنید.
از مصرف غذاهای خیلی گرم و یا خیلی سرد پرهیز کنید.
از مصرف چای و شکلات تا حد امکان صرف‌نظر کرده و به‌جای آن‌ها از چای‌ها و دم‌نوش‌های خانگی استفاده کنید.
مصرف ماهی در طول هفته را افزایش داده و سعی کنید به‌جای گوشت قرمز از گوشت سفید استفاده کنید.
در طول روز برایی مدتی چشم‌ها را بسته و به استراحت بپردازید.
ضروریست  سالمندان گرامی جهت کنترل فشارخون  به صورت ماهیانه به پایگاه سلامت ،سه ماه یکباربه پزشک عمومی وسالانه به متخصص مربوطه  مراجعه نمایند.

روناک عطاری کارشناس برنامه سالمندان مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه

مطالب مرتبط : درباره روز جهانی و هفته ملی سالمند