اصول تغذیه صحیح در زمان روزه داری
اصول تغذیه صحیح در زمان روزه داری
1- غذای مصرفی در ماه
رمضان باید ساده باشدو نباید خیلی باغذای روزمره فرد روزه دار تفاوت کند.
2- در ماه رمضان نیز
باید حتما همانند سایر اوقات سال ،سه وعده غذایی داشته باشید : افطار ،شام و سحری
البته چون طول شب در فصل تابستان کوتاه
است بهتر است پس از صرف یک افطار بسیار ساده وسبک اقدام به صرف شام نماییید.اما در
فصل پاییز خصوصا زمستان 3 ساعت پس از خوردن یک افطاری سبک به صرف شام بپردازیید
3- روزه داران باید از
غذاهای متنوع استفاده نمایند، زیرا هریک از غذاها دارای موادی هستند که برای سلامتی
بدن ضروری اند.در واقع غذای فرد روزه در بای شامل 5 گروه مواد غذایی باشد این
گروهها عبارتند از:
*نان
،سیب زمینی و غلات
*گوشت ،ماهی *تخم مرغ و حبوبات
*شیر ولبنیات
*میوه ها
*سبزیجات
4- در فاصله افطار تا سحر ،آب فراون (12-8لیوان) بنوشید . این کار
برای جلوگیری از یبوست و رفع آن ،دفع سموم و مواد زائد از بدن و تنظیم سوخت و ساز
بدن ، خصوصا در بیمارانی که کلیه های سنگ ساز دارند مهم و مورد نیاز است .
4- غذاهای پر فیبر (حاوی
الیاف طبیعی گیاهی) بخورید.
میوه ها ، سبزیجات ، حبوبات و حبوبات و غلات در این گروه غذایی جای
دارند
6- خوردن آهسته غذا و جویدن کامل آن و نیز دست کشیدن از غذا پیش از
سیر شدن کامل که در سخنان پیامبر بارها بر آن تاکید شده است.
7- در ماه رمضان حتما از انواع سبزیجات و میوه های مختلف مثل هویج
،لیمو ،کاهو و کلم بروکلی استفاده کنید. این مواد یک خاصیت مهم دیگر دارند و آن
خاصیت ضد سرطانی آنهاست.
8--از گوشت هایی که چربی آنه را جدا کرده اید مرغ بدون پوست ولبنیات
کم چرب استفاده کنید و سعی کنید از چربیهای حیوانی استفاده نکنیدزیرا دارای چربی
اشباع شده هستند که به نوبه خود باعث افزایش میزان کلسترول خون میشود.
9- مصرف غذاهای آماده بیرون (فست فودها) مثل
انواع ساندویچ ها ، پیتزا و الویه آماده و موارد دیگر از این دست را کنار بگذارید.
10- از روغن های نباتی جامد برای پخت و پز استفاده نکنید .به جای آن
سعی کنید که غذاها را به صورت آب پز و پخته طبخ نموده و یا از روغن های مایع گیاهی
( مانند روغن های کانولا ) استفاده نمایید.
اساسا بهتر است تا حد
امکان در ماه رمضان از غذاهای سرخ شده استفاده نشودزیرا علاوه بر افزایش چربیهای
خون ،موجب سوئ هاضمه ،ورم معده و اختلال در وزن خواهد شد.