خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا
تهران - نارنج از جمله میوه هایی است که برای اعصاب، دفع سنگ کلیه و مثانه، گلودرد و فشار خون بسیار مفید است.
به گزارش ایرنا ، نارنج میوه ای از خانواده ی مرکبات است آب نارنج ترش مطبوع و سرشار از ویتامین ث است. آب نارنج مخلوط با شکر مسهل صفرا ست و فشار خون را پایین می آورد.
خوردن میوه نارنج با شکر در رفع یبوست موثر است.
مصرف این میوه هضم غذا را آسان می کند و مربای بهار نارنج تقویت کننده ی معده است.
عرق بهار نارنج برای ضعف اعصاب و غم و افسردگی مفید و نشاط آور است
برگ نارنج آرام بخش ضد تشنج و هضم کننده است و بی خوابی و میگرن را معالجه می کند.
اگر آب یک نارنج را بگیرید و معادل یک سوم حجمش به آن گلاب اضافه کنید و هر روز صورت خود را با آن بشورید سوراخ های صورت را مسدود و پوست چهره را تقویت می کند.
خواص غذایی_دارویی نارنج
برای درمان گلودرد و فشار خون بایستی نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل نمایید.
- اثر ضدعفونی کننده و میکروب کشی دارد.
- ضماد پخته میوه نارنج که پوست و هسته هم داشته باشد، برای جرب، خارش، جوش های پوستی و نرم کردن پوست بدن و موی سر مفید است.
بهار نارنج :
شکوفه نارنج را بهار نارنج می گویند که اثرات زیر را دارد:
- درمان بی خوابی های عصبی است، ولی زیاده روی در خوردن و بوییدن آن بی خوابی ایجاد می نماید.
- برای دفع سنگ کلیه و مثانه بایستی عرق بهار نارنج را با ساقه کرفس مخلوط کرده و میل کنید.
- بهار نارنج ضد تشنج بوده و سکسکه را بهبود می دهد.
- عرق بهار نارنج اعصاب را تقویت می کند و درمان بی خوابی است .
- برای رفع قولنج و تقویت اشتها مفید است.
- آروغ و سوزش هاضمه را تسکین می دهد.
- بوییدن بهار نارنج برای بهبود سرماخوردگی موثر است.
- مربای بهار نارنج تقویت کننده ی معده است.
- عرق بهار نارنج برای زدودن غم و افسردگی مفید است.
پوست میوه نارنج :
- پوست نارنج نشاط آور و تقویت کننده قلب و معده است.
- اگر ده گرم پوست نارنج خشک شده را بکوبید و با آب بخورید، از استفراغ و تهوع جلوگیری می کند و انگل های معده و روده را از بین می برد.
- ضماد آن با سرکه روی شقیقه از سردرد جلوگیری می نماید.
برگ نارنج:
- برگ نارنج آرام بخش، ضد تشنج و هضم کننده غذا است.
- بی خوابی و میگرن را معالجه می کند.
- دم کرده برگ نارنج تشنج را از بین می برد.
* تذکر:
- زیاده روی در خوردن نارنج کبد را ضعیف می کند، مخصوصا اگر ناشتا خورده شود.
- عرق بهار نارنج زود فاسد می شود و کپک می زند. لذا بایستی همیشه آن را تازه تهیه کرد و در شیشه های تیره رنگ نگه داشت.