برگزاری کارگاه ایراپن در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ثلاث باباجانی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان ثلاث باباجانی ، کارگاه آموزشی ایراپن برای مراقبین سلامت و بهورزان در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ثلاث باباجانی  با حضور کارشناسان ستادی ، بهورزان و مراقبین سلامت صبح امروز مورخ 1395/10/02 برگزار گردید.

در ابتدای کارگاه با قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید ، آقای عباس کاوه کارشناس بیماری های غیر واگیر ضمن خیر مقدم در خصوص کلیات ایراپن ، هدف کلی ایراپن ، علل افزایش بیماری های غیر واگیر ،وضعیت موجود عوامل خطر بیماری های غیر واگیر  ، اولویت های جهانی و کشوری و تشریح اهداف و شاخص های زمانبندی شده برمبنای توصیه who و همچنین میزان خطر سنجی این بیماری ها در گروه هدف  توضیحاتی را ارئه نمودند.

وی در ادامه درخصوص چهار بیماری غیرواگیر ( قلبی عروقی ، دیابت ، سرطان ها و بیماری های مزمن تنفسی )و چهار عامل خطر ( دخانیات ، کم تحرکی ، ژیم غذایی نامناسب و الکل ) توضیحات مبسوطی را ارائه نمود.

در ادامه خانم اعظمی کارشناس بهداشت خانواده در خصوص انواع سرطان ( پستان و کلو رکتال ) ،مهمترین علل افزایش بروز سرطان و همچنین عامل خطر (کم تحرکی )  در برنامه ایراپن مطالب لازم را ارائه نمودند.

در ادامه کارگاه خانم جمشیدی کارشناس برنامه مادران در خصوص سرطان دهانه رحم و تغذیه در برنامه ایراپن و لزوم خطر سنجی براساس فرم های مربوطه توضحات کاملی را ارائه دادند.

در پایان کارگاه آقای کیهان نظری کارشناس بهداشت محیط در مورد عوامل خطر ( دخانیات و الکل )  و راههای پیشگیری و کنترل دخانیات ، انواع مواد دخانی و مضرات آن ، مداخلات آموزشی برای پیشگیری و ترک دخانیات ، روش های ترک دخانیات و فرم های مراقبت ترک دخانیات مطالبی را ارائه دادند.